Warta industri

SILAN KONTAK

2020-04-30
Yen wong mikirake salaka, sing pertama yaiku sing dipikirake yaiku perhiasan lan perak, nanging akeh sing ora ngerteni manawa salaka asring digunakake ing elektronik. Silver digunakake kanggo nggawe macem-macem produk listrik lan umume ditemokake ing kontak listrik ing saklar lan relay.

 

Kontak listrik minangka poin ing sirkuit listrik sing nyambung menyang kabel kanggo ngrampungake sirkuit lan nggawe bisa mlaku. Kabeh digawe saka macem-macem jinis pérak. Ing ngisor iki sawetara perkara sing paling umum:


Silver Coin
Perak koin minangka bahan sing paling umum digunakake ing kontak salaka, amarga efektif banget lan kurang larang tinimbang salaka sing apik. Kontak digawe saka salaka duwit receh ditemokake ing macem-macem elektronik, biasane ana bentuk rivet, tombol, ngawut-awut, rai, lan kawat.

 
Silver Perak
Kontak salaka apik duwe konduktivitas termal lan listrik sing paling dhuwur saka logam apa wae. Hubungan sing digawe saka salaka sing apik ora umum amarga rega sing luwih dhuwur, nanging isih asring ditemokake ing relay lan switch sing digunakake ing peralatan, mobil, pesawat, lan produk industri

 

Nikel Perak
Nikel salaka biasane ngemot ing endi wae ing antarane 85% lan 95% perak. Asring digunakake minangka kontak utama ing pemutus sirkuit lan ngoper piranti karo kontak bantu amarga tambah resistensi kanggo nyandhang.